Fakta om Wilson's nya film: Frühlingserwachen

Melchior, Moritz, Wendla och deras gäng, alla mellan 14 och 16 år gamla. Skolan och föräldrarna bestämmer vardagen, men det riktiga livet börjar på fredagskvällen för gänget, deras mötesplats är skateboardparken och friheten varar över en helg.

Melcior (Wilson Gonzalez Ochsenknecht) är bäst i klassen, hans föräldrar litar på honom och lämnar honom i fred - han har allt utrymme för att utforska livets mysterium. Moritz (Leon Pfannenmüller) å andra sidan är ständigt under stort tryck. Han är utmattad, och har lärt sig att att inte äventyra eller svika sin stränga pappa. Han är rädd för allt, tjejer förvirrar honom och hans framtid verkar osäker. Moritz litar på Melchior, men han vet inte riktigt hur han ska hantera den svåra situationen hans vän är i.
Melchior träffar i hemlighet Wendla (Constanze Wächter) och ligger med henne. Efter det är ingenting som det var innan: Wendla är gravid och är lika överväldigad som Melchior. Moritz klarar inte förändringen. Förtvivlad och lämnad utav alla begår han självmord.
Melchior flyr - från Wendla, ansvar och sorgen för hans vän. Med önskan om att lämna allt bakom sig, börjar Melchior sitt nya egna liv.

Övriga roller: Leo van Kann, Fridolin Sandmeyer, Kais Setti, Benjamin Wesener, Geraldine Laprell, Amelie Plaas-Link sowie Judith Rosmair och Justus von Dohnanyi.
Filmtyp: Teaterfilm
Filmnamn: Frühlings erwachen
Regissör: Nuran David Calis
Inspelningstid: från 14e juli fram till augusti

Kommentarer

Kommentera här:

Ditt namn:
Minns mig

Din mail (publiceras ej):

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0